logotyp Student Portal

Bachelor's Programme in Languages

Prog.code: HSV1K 180 c.

Språkvetarprogrammet är ett kandidatprogram som omfattar tre års studier (sex terminer och 180 högskolepoäng). Programmet ges av Språkvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. På Språkvetarprogrammet får du fördjupade kunskaper i ett eller flera språk, praktisk tillämpning av språken samt övergripande lingvistiska kunskaper om språk i allmänhet.

Programstart vårterminen 2020

Måndagen 20 januari börjar din termin med gemensam terminsstartsinformation samt välkomstföreläsning för alla nya studenter. Tid: 13:15-15.00. Plats: Universitetshuset, Biskopsgatan 3, sal X (10). 

Samma dag  träffas vi på campus Engelska parken för upprop och programstartsinformation. Tid: 15:15-17:00. Plats: Humanistiska teatern, lokal 22-0008 i campus Engelska parken i Uppsala (Thunbergsvägen 3 C). Lokalen hittar du enklast om du går in i campus Engelska parken från ingång 3 C mot Carolinaparken. Uppropet är obligatoriskt. Om du inte kan vara med men ändå vill behålla din plats måste du meddela studievagledningen@nordiska.uu.se i förväg. Ett välkomstbrev med mer information kommer att skickas till dig som är antagen och finns även här i Studentportalen om du loggar in.

Terminens första kurs heter Introduktion till modern språkvetenskap. Det är webbregistrering till denna kurs och du ska registrera dig på Studentportalen inom perioden 19/18 - 16/1. Kursstart kommer att framgå av schemat (se under LÄNKAR "Schema vt 20: Termin 1"). Det kommer att vara gruppindelning i två grupper och du får veta vilken grupp du är i när du har registrerat dig. Till terminens övriga kurser blir du registrerad i samband med kursstart under loppet av terminen.

Vårens arbetslivsseminarier

Under våren blir det ett antal arbetslivsseminarier och andra träffar. Alla är inte bokade än. Håll ett öga på anslagstavlan här i Studentportalen eller under "Samordnare Språkvetarprogrammet" på Facebook för tid och plats!

 

The programme bulletin board
Antagningsbesked interna programkurser
2014-12-17 15:17
Hej!
ALLA som anmält sig till presentationsteknik eller professional writing VT15 ska nu ha fått ett mejl med besked om de fått plats eller är placerade som reserv.

Om ni inte fått detta så har något gått fel. Vissa mejladresser verkar ha strulat.

Jag vill ha en bekräftelse senast imorgon torsdag om ni vill ha er plats - så vänligen kolla er mejl och hör av er till mig om ni inte fått något mejl, samt också för att bekräfta om ni vill gå eller inte.

Med vänlig hälsning
Therese
Viktig information: presentationsteknik, professional writing, seminarier, praktik, mm
2014-12-11 11:09
Hej allihopa!
Det börjar dra ihop sig. Under början av nästa termin väntar igen flera spännande föredrag. Då kommer tolkskolan hit, Decathlons översättningsansvarige (de har praktikplatser att erbjuda, se nedan) och troligen också en alumni från programmet. Sen har vi också lite studiebesök på gång.

Presentationsteknik:
Nya besked - presentationsteknik fortsätter att gå terminsvis, inte över två terminer. Bekräfta gärna om ni vill / inte vill läsa kursen under våren 2015, så återkommer jag i dagarna med besked om våren.
Om ni vill läsa presentationsteknik hösten 2015 eller senare så kontaktar ni studievägledningen på nordiska.

Professional writing:
Kursen kommer att ges i två grupper under våren. Jag väntar på lite information från engelska institutionen men återkommer med antagningsinformation snarast. Bekräfta gärna till mig om ni vill / inte vill gå kursen under våren, så kan jag snabbare meddela de som står på reservplats om de fått en plats.

Praktik:
De som är intresserade av praktik redan under våren och kan franska (eller ev engelska), kan eventuellt ha möjlighet att söka praktik hos Decathlon. Hör av er till mig om ni vill veta mer.

C-seminarium/praktikseminarium:
I början av nästa termin vill jag också gärna ha ett uppsatsseminarium / praktikseminarium igen. ANMÄL ER till mig om ni kan tänka er att komma och berätta lite kort om er praktik eller uppsats.

Jag väntar på era besked om ni fortfarande vill gå presentationsteknik / professional writing.

Trevlig adventstid.

Allt gott!
Therese
Last day to apply to the next semester (15h Oct)
2014-10-15 11:46
Idag (15/10) är SISTA dagen att söka kurser nästa termin, notera att ni ALLA måste söka till nästa termin.
Ni söker via antagning.se:
www.antagning.se

30-hp block inom språkvetenskapliga fakulteten (förutom introduktionskurserna se nedan) söker ni inom program, övriga kurser söker ni som fristående kurser samt också introduktionskurserna i språk.

Notera också att introduktionskurserna i språk INTE går att ta med i examen tillsammans med A-kurserna i samma språk, dessa block ska också INTE sökas inom program.

Presentationsteknik och professional writing söker ni via mig: svp@lingfil.uu.se.
Mailing list BA in languages
2014-09-08 11:44
Hej!
Nu ska ni alla ha fått mejl av mig antingen i fredags eller idag om de första seminarierna denna termin, samt första studiebesöket. Om ni inte fått det - hör av er snarast till svp@lingfil.uu.se!
Tack på förhand.

Bästa hälsningar
Therese, samordnare
Welcome letter for new students
2014-08-18 16:58
see the Swedish page and please contact the coordinator for more information.
Examensceremoni 13/6
2014-05-07 09:01
Välkommen till diplomeringshögtid för nya kandidater!

Språkvetenskapliga fakultetsnämnden bjuder in dig som kommer att ta kandidatexamen i vår till fakultetens diplomeringshögtid fredagen den 13 juni klockan 13.15 i sal IX, Universitetshuset. Värd för högtiden är dekanus professor Björn Melander. Efteråt följer mingel med lättare förtäring. Vi kommer att avsluta ca kl. 16.

För att delta i högtiden krävs att du uppfyller examensfordringarna för en kandidatexamen, men du behöver inte ha tagit ut din examen.

Anmäl dig och dina eventuella gäster till din programsamordnare eller studierektor senast tisdagen den 20 maj.

Välkommen med din anmälan!

Lars Hagborg

Utbildningsledare, Fil. Dr
Språkvetenskapliga fakultetsnämnden
Uppsala universitet
Samtalsanalys börjar 2/4
2014-03-31 13:17
Den 2/4 kl. 10 i sal 9/1016 börjar Prof Anna Lindström en kurs i samtalsanalys. Om ni är intresserade och vill veta mer finns mer information på studentportalen under Samtalsanalys, men ni är också välkomna att kontakta Anna Lindström eller mig, Therese Lindström Tiedemann.
Språkmingel
2014-02-24 14:34
På onsdag är det språkmingel kl. 14-16 i hus 16. Jag kommer att finnas där, liksom vår studierektor Helena Löthman. Det kommer också att vara representanter från andra språkinstitutioner och språkföreningar. Kom och mingla!
Läs mer på:
https://www.facebook.com/events/686573818066012/
/ Therese