logotyp Studentportalen
Meny
Innehåll

Kandidatprogram i företagsekonomi

Prog.kod: SFE1K 180 hp.

Till dig som är antagen till Kandidatprogrammet i företagsekonomi - Hösten 2017

 

Varmt välkommen till Uppsala universitet Campus Gotland i Visby!

Först en mycket viktig sak: Vill du behålla din plats på programmet måste du tacka ja till den på antagning.se enligt instruktioner på ditt antagningsbesked (sista dag att tacka ja är den 28 juli). Glöm inte att du därefter måste registrera dig på inledande kurs för att vara säker på att behålla din plats på programmet. Registreringsperioden startar den 7 augusti och pågår till den 20 augusti.

När du har gjort det kan du se fram mot en spännande tid. Den tar sin början i Visby måndag 28 augusti kl 10:00 där vi samlas i sal E31 för upprop. Närvaro på uppropet är obligatorisk, så om du av någon anledning inte kan närvara måste du meddela detta i god tid till oss via mejl till josefina.ahlvin@uadm.uu.se. I samband med programstarten börjar också din första kurs, Företagsekonomi och företagandets historia (2FE919), läs mer om kursen på kurssidan som du når via länken i vänstermenyn. Där hittar du också länkar till kommande kursers i höst: Fackspråklig kommunikation i engelska med ekonomisk inriktning (5EN392) och därefter Vetenskapliga grunder och akademiska färdigheter i företagsekonomi (2FE943).

Den 28:e augusti hälsar Uppsala universitets rektor Eva Åkesson alla studenter välkomna i S:t Nicolai ruin (uppsamling vid Studentkåren Rindi). På onsdagen den 30 augusti mellan kl 11-13 anordnas en mässa för nya studenter där kan du ställa frågor och få information om din kommande studietid. Vi erbjuder ocskå alla nya studenter guidade turer runt Visby med Visbytåget den 1-4 september och en guidad busstur den 6 september (13-16 ca).

På kvällen kl 18.00 börjar lamningen, det vill säga nollningen på Campus Gotland. Den arrangeras av Studentkåren Rindi i samarbete med samtliga ämnesföreningar vid Campus Gotland. Vi rekommenderar att du deltar i lamningen, det är ett jättebra sätt att snabbt lära känna studenter ifrån såväl egna som andra utbildningar.

Några användbara länkar under tiden


OBS! Det här skall du göra innan programstarten

Studentkonto: Som ny student behöver du ett studentkonto. Det skapar du genom att logga in i universitetets Studentportal med dina kontouppgifter från antagning.se (information om hur du gör finns på sidan). Detta kan du göra tidigast den 8 augusti. Studentportalen är den sida på nätet där information om ditt program och dina kurser finns samlade.

Webbregistrering: För att få tillgång till kurs- och programsidor skall du därefter webbregistrera i Studentportalen. Observera att olika kurser har olika registreringsperioder.

 

Vi ser fram emot att träffa dig i höst och önskar dig en fortsatt fin sommar!

Mathias Cöster                                  
Programansvarig                                          
E-post mathias.coster@fek.uu.se 

Josefina Ahlvin
Studieadministratör
E-post josefina.ahlvin@uadm.uu.se
E-post studentservicecampusgotland@uadm.uu.se

 

 

Programbeskrivning

Företagsekonomi i ett unikt sammanhang. Det är vad du möter på kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Uppsala universitet Campus Gotland, i Visby. Programmet är det enda i sitt slag i Sverige som kombinerar ekonomi och Liberal Arts Education. Liberal Arts är en utbildningstradition ... [+]

Kontaktinformation

Mathias Cöster
E-post: mathias.coster@fek.uu.se

Denna sida visar upp viss information om kursen/programmet. För att se all information måste du vara registrerad och logga in.