logotyp Studentportalen

Föremålsantikvarieprogrammet

Prog.kod: HFA1K 180 hp.

Välkommen till Föremålsantikvarieprogrammet!

Programstart och upprop för HT2020 sker måndagen den 31 augusti kl. 10.00-11.45.

Sal meddelas på skärmen i receptionen på Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby

 

Viktig info om COVID-19

(ytterligare info finns längst ner på sidan)

Den första kursen Kulturvårdens fält ges på campus men i princip alla föreläsningar kommer gå att följa digitalt live via Zoom för de som hellre vill sitta hemifrån pga. förkylningssymptom eller om ni tillhör någon av riskgrupperna. Vi arbetar för en säker termin och en huvudregel är att alla stannar hemma vid minsta förkylningssymptom. Väl på campus är det noga med handhygien och att hålla fysiskt avstånd. Alla salar har glesats ut för att vara så säkra som möjligt.

 

Om programmet

Under dina tre år på programmet kommer du ges kunskap om och fördjupning inom historiska inredningar, föremål, konst- och industriprodukter. Allt för att du ska få kompetens för att i framtiden jobba med insamling, förmedling och bevarande eller handel och bruk av föremål från olika tider. Oavsett var du hamnar framöver, om det är på ett museum, auktionshus, statlig myndighet eller någon helt annanstans, så är det här resan startar. Huvudämnet på Föremålsantikvarieprogrammet är kulturvård. Du kan läsa mer om programmets kurser och var våra tidigare studenter arbetar idag i filerna under rubriken Dokument i vänstra menyn.

 

Om första kursen och registering

Den första kursen som du läser heter Kulturvårdens fält. Du läser den första terminen tillsammans med studenter som följer Byggnadsantikvarieprogrammet.

För att bli registrerad på programmet måste du registrera dig på den inledande kursen; Kulturvårdens fält.

OBS! Du har tillgång till Studium först EFTER att du är registrerad på kursen.

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta programansvarig för Föremålsantikvarieprogrammet Susanna Carlsten som du når per e-post susanna.carlsten@konstvet.uu.se eller telefon 018-471 8335.

Under sommaren får ni snabbast svar genom att skicka era frågor till kulturvard@konstvet.uu.se

 

Ytterligare info om COVID-19

Vi, liksom många universitet och högskolor, förbereder oss för en annorlunda höst där undervisning, forskning och vårt dagliga arbete påverkas. Universitetet följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och vi kommer att anpassa oss efter detta. Utgångspunkten är att merparten av institutionens campuskurser och program ges i form av campusutbildning med större eller mindre inslag av digitaliserade moment. Digitalt deltagande vid fysiska moment kommer erbjudas när så är möjligt.

Därför är det viktigt för oss att få reda på om du som student tillhör en riskgrupp så att vi kan planera för ditt deltagande på bästa sätt. Maila din kursansvariga lärare om så är fallet. Det är också bra att du som student ser till att ha tillgång till en dator med internetuppkoppling i höst. 

Vi påminner om att Folkhälsomyndigheten, med mycket kort varsel kan komma att ompröva smittsituationen i landet och besluta om andra riktlinjer som universitetet behöver förhålla sig till.