logotyp Studentportalen
Meny
Innehåll

Föremålsantikvarieprogrammet

Prog.kod: HFA1K 180 hp.

Välkommen till Föremålsantikvarieprogrammet!

Programstart och upprop sker måndagen den 2 september kl. 10.00-12.30

Sal meddelas på skärmen i receptionen på Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby

Under dina tre år på programmet kommer du ges kunskap om och fördjupning inom historiska inredningar, föremål, konst- och industriprodukter. Allt för att du ska få kompetens för att i framtiden jobba med insamling, förmedling och bevarande eller handel och bruk av föremål från olika tider. Oavsett var du hamnar framöver, om det är på ett museum, auktionshus, statlig myndighet eller någon helt annanstans, så är det här resan startar.

Huvudämnet på Föremålsantikvarieprogrammet är kulturvård. Den första kursen som du läser heter Kulturvårdens fält. Du läser den första terminen tillsammans med studenter som följer Byggnadsantikvarieprogrammet. Du kan läsa mer om programmets kurser och var våra tidigare studenter arbetar idag i filerna under rubriken Dokument i vänstra menyn.

För att bli registrerad på programmet måste du registrera dig på den inledande kursen; Kulturvårdens fält.

  • Länk till e-klassrummet i Studium för inledningskursen HT2019: https://studium.uu.se/ OBS! Du har tillgång till Studium först EFTER att du är registrerad på kursen. Under sommaren byter vi system för e-klassrummen på Studium. Det kan därför vara lite störningar med att komma in i systemet under augusti månad.
  • Information om inledningskursen, kursstart, registrering mm hittar du genom att gå in på respektive kurs här i Studentportalen.
  • Information om Campus Gotland finner du på www.campusgotland.uu.se
  • Information om kulturvård finner du på www.konstvet.uu.se/kulturvard.
  • Har du ännu inte hittat boende så kan du få hjälp med det via studentkåren Rindis boendeförmedling.

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta programansvarig för Föremålsantikvarieprogrammet Susanna Carlsten som du når per e-post susanna.carlsten@konstvet.uu.se eller telefon 018-471 8335.

Under sommaren får ni snabbast svar genom att skicka era frågor till kulturvard@konstvet.uu.se