logotyp Studentportalen
Meny
Innehåll

Byggnadsantikvarieprogrammet

Prog.kod: HBA1K 180 hp.

Välkommen till

Byggnadsantikvarieprogrammet!

Programstart och upprop sker måndagen den 2 september kl. 10.00-12.30

Sal meddelas på skärmen i receptionen på Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby

Programmet ges vid Campus Gotland med start höstterminen 2019. Mer information om programstart och upprop kommer att meddelas på denna plats i god tid innan programstart.

 

Under programmets tre år ges du möjlighet att ta del av och fördjupa dig i områden som; byggnaders och bebyggelsens tradition och historia, dokumentationstekniker, traditionella och moderna material och byggnadstekniker, byggnadsfysik, restaureringarnas teori och historia, restaurering i teori och praktik, planering och byggande mm. Detta ger dig grunderna för att kunna arbeta professionellt med byggnadantikvariska frågor som sträcker sig från bevarande till utveckling och förnyelse. 

Huvudämnet på byggnadsantikvarieprogrammet är Kulturvård. Den första terminen läser du tillsammans med studenter som följer Föremålsantikvarieprogrammet. Du kan läsa mer om programmet och vilka kurser som ingår i välkomstbrevet som du hittar under rubriken Dokument i vänstra marginalen.

För att bli registrerad på programmet måste du registrera dig på den inledande kursen Kulturvårdens fält.

 

Här följer några länkar som kan vara bra att känna till:

  • Direktlänk till e-klassrummet i Studium för inledningskursen HT2019: https://studium.uu.se/ OBS! Du har tillgång till Studium först EFTER att du är registrerad på kursen. Under sommaren byter vi system för e-klassrummen på Studium. Det kan därför vara lite störningar med att komma in i systemet under augusti månad.
  • Information om kurserna, kursstarter, registrering mm hittar du genom att logga in på respektive kurs i studentportalen.
  • Information om Campus Gotland, finner du på www.campusgotland.uu.se 
  • Har du ännu inte hittat boende så kan du få hjälp med det via studentkåren Rindis boendeförmedling http://gotlandsstudentbostad.se/ 
  • Information om avdelningen för  Kulturvård (konstvetenskapliga institutionen)  finner du på www.konstvet.uu.se/kulturvard 


Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till mig som är programansvariga för Byggnadsantikvarieprogrammet; Petra  Eriksson, petra.eriksson@konstvet.uu.se

Välkommen till Visby

/Petra