logotyp Studentportalen

Byggnadsantikvarieprogrammet

Prog.kod: HBA1K 180 hp.

Välkommen till

Byggnadsantikvarieprogrammet!

Programstart och upprop sker måndagen den 31 augusti kl. 8.00-9.45

Sal meddelas på skärmen i receptionen på Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby

Programmet ges vid Campus Gotland med start höstterminen 2019. Mer information om programstart och upprop kommer att meddelas på denna plats i god tid innan programstart.

 

Viktig info om COVID-19

(ytterligare info finns längst ner på sidan)

Den första kursen Kulturvårdens fält ges på campus men i princip alla föreläsningar kommer gå att följa digitalt live via Zoom för de som hellre vill sitta hemifrån pga. förkylningssymptom eller om ni tillhör någon av riskgrupperna. Vi arbetar för en säker termin och en huvudregel är att alla stannar hemma vid minsta förkylningssymptom. Väl på campus är det noga med handhygien och att hålla fysiskt avstånd. Alla salar har glesats ut för att vara så säkra som möjligt.

Om programmet

Under programmets tre år ges du möjlighet att ta del av och fördjupa dig i områden som; byggnaders och bebyggelsens tradition och historia, dokumentationstekniker, traditionella och moderna material och byggnadstekniker, byggnadsfysik, restaureringarnas teori och historia, restaurering i teori och praktik, planering och byggande mm. Detta ger dig grunderna för att kunna arbeta professionellt med byggnadantikvariska frågor som sträcker sig från bevarande till utveckling och förnyelse. 

Huvudämnet på byggnadsantikvarieprogrammet är Kulturvård. Den första terminen läser du tillsammans med studenter som följer Föremålsantikvarieprogrammet. Du kan läsa mer om programmet och vilka kurser som ingår i välkomstbrevet som du hittar under rubriken Dokument i vänstra marginalen.

Om första kursen och registering

Den första kursen som du läser heter Kulturvårdens fält. Du läser den första terminen tillsammans med studenter som följer Föremålsantikvariska programmet.

För att bli registrerad på programmet måste du registrera dig på den inledande kursen; Kulturvårdens fält.

Här följer några länkar som kan vara bra att känna till:

Ytterligare info om COVID-19

Vi, liksom många universitet och högskolor, förbereder oss för en annorlunda höst där undervisning, forskning och vårt dagliga arbete påverkas. Universitetet följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och vi kommer att anpassa oss efter detta. Utgångspunkten är att merparten av institutionens campuskurser och program ges i form av campusutbildning med större eller mindre inslag av digitaliserade moment. Digitalt deltagande vid fysiska moment kommer erbjudas när så är möjligt.

Därför är det viktigt för oss att få reda på om du som student tillhör en riskgrupp så att vi kan planera för ditt deltagande på bästa sätt. Maila din kursansvariga lärare om så är fallet. Det är också bra att du som student ser till att ha tillgång till en dator med internetuppkoppling i höst. 

Vi påminner om att Folkhälsomyndigheten, med mycket kort varsel kan komma att ompröva smittsituationen i landet och besluta om andra riktlinjer som universitetet behöver förhålla sig till.

Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till mig som är programansvariga för Byggnadsantikvarieprogrammet; Petra  Eriksson, petra.eriksson@konstvet.uu.se

Välkommen till Visby

/Petra