logotyp Student Portal
Menuadmin.courses.matrix.content.exams.examinationType=Tentamenstyp
Course page

History A, 30.0 c

Course code:5HA302, Report code:01110, 100%, DAG, NML, week: 03 - 22 Semester: Spring 2017

Course information

Varmt välkommen till Historiska institutionen!

Kursstart, med information om kursen och bekräftelse av din registrering, sker 8.15 den 16 januari i Ihresalen (Eng 21-0011), Engelska parken. Det är mycket viktigt att du närvarar. Den som uteblir från informationen utan att meddela kursadministratören kan förlora sin kursplats. Skiss över Engelska parken, http://www.engelskaparken.uu.se/digitalAssets/70/70498_3kvartersskiss.jpg.

Det första momentet heter "Perspektiv, praktik och begrepp". De första böckerna du ska läsa heter "Varför historia?" av Klas Åmark (2011) och "History. A Very Short Introduction" av John H. Arnold (2000). Du bör skaffa dem redan före kursstart och det är förstås bra om du också börjar läsa dem.

Om du vill ha mer information om momentet finns kursbeskrivningen på institutionens hemsida http://hist.uu.se/Student/Grundutbildning/Kursbeskrivningar/tabid/5790/language/sv-SE/Default.aspx

Det kommer en ny version av kursbeskrivning för vt 2017 men förra terminens ger dig en bra bild av hur kursen är upplagd även om det blir en del ändringar. Den nya kursbeskrivningen får du vid kursstart.

Vid Uppsala universitet används en studentportal på nätet för kursmaterial, gruppindelningar, information om schemaändringar m.m. För att få tillgång till Studentportalen behöver du ett studentkonto som du skaffar via Uppsala universitets hemsida. Schemat och kurslitteraturen finns både på Studentportalen och på Historiska institutionens hemsida, http://www.hist.uu.se/.

Observera att du måste ha tackat ja till din plats för att ha den kvar!

Vi ser fram emot att ha dig som student – ses i januari!

Om du har frågor, hör gärna av dig!

Kursadministratörer
Lovisa Svantesson och Moa Sjödahl
studera@hist.uu.se

Momentansvarig (Perspektiv, periodiseringar och begrepp)
Jonas Lindström  
jonas.lindstrom@hist.uu.se

Kursansvarig och studierektor
Karin Hassan Jansson
studierektor-gu@hist.uu.se 

Course description

Kursen behandlar politiska processer i termer av statsformering och hur människor har styrt och blivit styrda. Den tar upp ekonomiska processer som produktion, handel och försörjning samt hur sociala och kulturella processer strukturerat samhällsordningen och människors identiteter. ... [+]
This page displays some information about the course/programme.

Department of History

Contact

Visiting address:
Engelska parken, Thunbergsv 3 A

Mailing address:
Box 628, 751 26 UPPSALA

Phone: +46 18 4711526

Fax: +46 18 4711528

Current department messages
Historisk-filosofiska fakultetens examensfirande 14 juni 2017
2017-05-12 13:12

Du  som slutför alla kurser inför en examen (antingen en filosofie kandidat, magister eller master) inom historisk-filosofiska  fakulteten  under  läsåret 2016/2017 hälsas varmt välkommen till fakultetens examensfirande. I samband med firandet får du ett diplom som en symbol för din prestation. Se bifogad fil för mer information.