Uppsala universitet: Registrering
Uppsala universitet

In English

Registrering

Student med PIN-kod

Som ny student ska du registrera dig på kursen du är antagen till och söka studentkonto. Uppsala universitet skickar innan terminsstart ett brev med personlig PIN-kod till alla antagna studenter som saknar studentkonto. Brevet skickas i anslutning till antagningsbesked 2. Du hittar koden sist i brevet, se Hjälp.

Logga in med ditt personnummer och din PIN-kod här så får du mer information om hur du ska göra:

Personnummer:
Personlig PIN-kod:
 

Om du har tappat bort ditt PIN-kodsbrev eller ditt lösenord kontakta helpdesk.

Student utan PIN-kod

Du som inte har studentkonto och inte fått någon pinkod kan söka studentkonto via blankett (pdf). Registreringsinformation hittar du genom att söka på kursens namn eller anmälningskod via Sök i Studentportalen.


Student med studentkonto

Du som redan har ett studentkonto ser de kurser du är antagen till med registreringsinformation i Studentportalen när du är inloggad. Logga in där med ditt användar-id och lösenord A.

Du som tidigare har haft ett studentkonto vid Uppsala universitet: Kontot aktiveras automatiskt i samband med registreringen. Om du har glömt ditt gamla lösenord kan du beställa nya användaruppgifter.


facebook Uppsala universitet på facebook

Få koll på studentlivet och ta del av allt som händer på universitetet. På vår facebooksida besvarar vi dina frågor om studier, studentliv och annat som rör universitetet. Vi tipsar även om olika evenemang. Välkommen att prata med oss!